4 Temmuz 2008 Cuma

...VE SON

Tahmin ettiğim oldu ve paylaşımların sonu telif hakları konusunda aldığım bir uyarı maili nedeniyle geldi. Dergi yayını da bu nedenle sona eriyor. Şimdiye kadar gösterdiğiniz destek ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

Hepinize iyi okumalar...


Sitedeki dergi sayısı 0, Hedef: 479

8 yorum:

mytra dedi ki...

Kimdir ki bu ukala ve kendisine utanmadan koleksiyoncu sıfatını yakıştıran adam ya da kadın?

25-30 yıl öncesinde kalmış ve yok olmaya yüz tutmuş değerleri yaşatmayı, telif haklarına saldırı olan algılayan çarpık zihnityeti kınıyor ve siz bu işi bıraksanız da benim inatla sürdüreceğimi belirtmek istiyorum. Buyursun ve beni şikayet etsin şimdi. Böyle boş tehditlere pabuç bırakmam ben.

Aşağıdaki mail adresim, hem de açık seçik adım yazılı gördüğünüz gibi:

hakansannav@yahoo.com

Lifelines dedi ki...

Ah,elimde eski dergiler olsada gece gündüz tarayıp bende paylaşıma devam edebilseydim.Bizi mutlu eden olay sadece dergilerdeki çizgi romanlar değilki.O güzel dergilerin her sayfasını tekrar gördğümde o kadar güzel şeyler hatırlıyorumki bu sayede her gün çocukluk günlerimize yolculuk yapıyoruz. Cinsiyeti,ismi,ne olduğu belli olmayan her tehdit savuranı ciddiyemi alacağız?
Ne kadar iyilik sever bir zatki önceden uyarı hakkını kullanıp 31 sene önceki dergiler için tehdit etmiş!!!!

Adsız dedi ki...

Bence son dergi için deniyor arkadaşlar eski dergiler için bir şeyler diyeceklerini sanmıyorum...Bizlere bu kadar değerli dergileri sunan kardeşlerimize sonsuz teşekkürler... Sonuna kadar yanındayız..

Unknown dedi ki...

Böyle zihniyete yazıklar olsun diyorum.

Emeği geçenlere teker teker teşekkür ediyorum.

Bir-kaç ay da olsa 12-13 yaşlarımı yaşadım.

goooooood girl dedi ki...

your blog is so good......

Mr. Aşkın Güngör dedi ki...

Sevgili Faik,
Yaptığım araştırmalar yayın süresi dolan süreli yayınların paylaşımının hukuki engeli olmadığını gösterdi bana. Anlayacağın bu harika paylaşımlar boşuna sonlandırılmış oldu. Üzgünüm.

H. Ali dedi ki...

Arkadaşım isminizi göremedim,

Benim ismim Halis Alçın, 42 yaşındayım ve Tercüman Çocuk dergisi okuduğum için 1979'da, kendilerine solcu diyen geçlerden dayak yemiş birisiyim.

Tercüman Çocuk dergisi yıllarca okuduğum, ansiklopedilerini biriktirdiğim dergim.

Milli Kütüphanede tüm kolleksiyonu aradım. Ama hepsi yok.

Ne zaman eski bir kitapçıya gitsem yanlışlıkla birileri getirmiştir diye eski dergi sorar ve içlerinde Tercüman Çocuk ararım.

Kapak resimleri beni eski günlere götürdü. Acaba PDF halinde dergileri bir araya getirsek olmaz mı. Bu konuda yardımcı olacak birilerini de bulabilirsek el ele tüm dergileri toparlaya biliriz.

Ne dersiniz ben de bir kaç tane olsa bile var. Tarayıp PDF yapabilirim.

Haberin Var Mı Taş Duvar dedi ki...

Merhabalar,
önce bu hazineyi keşfetmenin mutluluğunu, ardından da paylaşımların durdurulduğunu görünce, kaybetmenin hüznünü aynı anda yaşadım.

Yukarıda bir arkadaş Tercüman Çocuk okuduğu için solculardan dayak yediğini yazmış. Ben o zamanların "solcularındanım" yani tabi o yaşta insan ne kadar solcu olabilir demeyin, o zamanlar çocuklara bile bulaşmıştı bu tür şeyler... Her neyse... şunu demek istiyorum ki ben Tercüman Çocuk dergilerini bir ara çok düzenli takip ediyordum ve çok da büyük bir zevkle okuyordum. Özellikle de 1981-82 yılında yayınlanan "Bilimler Ansiklopedisi" ve "Ülkeler Ansiklopedisi"ni biriktirip ciltlettim. Hala bile Galileo, Bruno, Kepler, El Biruni, Farabi gibi isimleri hatırlıyorum.

Diyeceğim, eğer bir mümkünü varsa, sinanipek@yahoo.com adresine yazarsanız sevinirim.